Thursday, August 24, 2006

Puisi Bulan M.E.R.D.E.K.A

ATTENTION: Puisi ini semata mata untuk penghiburan sekalian. Ia tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup, separuh mati ataupun yang ada planning mau mati. Oleh sebegitu janganlar kait kan dengan gua punya blog kalau ade ade yang terbaca & menghadapi situasi yang sebegini...Enjoy lar sekalain adek2,abong2,kakak,datuk2,nenek2,YB2...alah etc etc larrr

8 hali lagi tiba la OGOS 31
Hari mulia yang kita patut bersatu
Bersama sama kita countdown hari itu
Sebabnye tu hali kemerdekaan Tanah Melayu

Tunku Abdul Rahman kita olang patut thank u
Kalau tade beliau takde lar hari itu
Mali adek adek abang abang kito berpusu
Pergi celebrate hari bersejarah buat Tunku

Berkibar kibar jalur gemilang di papan pintu
Berkobar kobar semua hati olang dan daku
Tersenyum lebor mulut dah lar tu
Kerana seronok dapat cuti dan berbulan madu

Melayu, Cina dan India janganleh berbaling batu
Kerana kito sama sama anak Tanah Melayu
Biarlar kito lupakan dendam dalam hati tu
Berjabat jabat tangan lar tanda bersejutu

Gua masih berperah otak mau kasi puisi bagus
Terpikir pulak keaadan malaysia sekarang dalam news
Harap harap hali tu tiada shocking news
Bomb sini , bomb sana rape sini, rape sana

Janganlar pikor Malaysia takde news bagus
Adanye proton kebanggaan dah cukup bagus
Disana disitu tengok ia berlalu
Dipandu rakyat Malaysia dengan laju

Eventhough harga minyak berlambung lambung
Kito orang masih mampu join golf membor
Politik kacau bilau lagi satu issue
Again di Malaysia masih tenteram no issue

Badwi Mahathir jangalah bertekak sama sendiri
Kerano ni tarak bagus di lihat mata dunia
Mahathir biorlar Badawi mengharung kempimpinannye sendire
U duduk lar rumah menikmati pencen duit sendire.

Oleh sedemekian tuan tuan dan puan puan
Mali lar ramai ramai kito berjuang dan melaung
MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA !! dan Malaysia BOLEH!!
Hidup lar MALAYSIA dan slogannye sebagai lamabang

Now tiba lar masa gua mau tag olang olang below
Untuk terus kan semangat kermerdekaan ini
Tiada lupa jugak gua sama sifu
Rojak daily
Kerananye lar gua ada idea ini.

Below olang olang yg kena tag
Ini cuma untuk fun fun aje
Marilah kalian main main along
Main main sini sorang fun takde:

kAnzAk1's corner ~~Kennysia~~ Unansweredbleakness~~as time pass by

Rules: kalau anda kena tag tu...pergilar tag balik 3 org hang suka (okok gua suka tag 4 olang guat tag lar). ha lepai tu bagi tau diaorg yang hang tag them so they bulehlar join the FUN.Jangan marah kalau ada yg kena lempar kata kata cilaka...anggaplar org tu takde sporting lar..

7 comments:

ah nel said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ah nel said...

wahhh...leng lui...ur pantun reli pawer...i lost liao... :P

MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA

eehhh...u suka makan nasi kari isit?

Wingz said...

wuah pahwer!!!

**L-Y-N** said...

*paiseh...10 u 10 u ah nel..
u no no talk lar go n tunjuk pawer u lar =p

**L-Y-N** said...

heheheh glad u back wingz to check out !!!

Kenny Ng said...

Fuah! Bery good pantun, very interesting!

**L-Y-N** said...

paiseh paiseh Kenny urs oso not bad wor......sama sama GENG lar we all muahahhahahah